OK — Time for Math Class
Let’s start with 10,000 unknown people, with NO Documents, or possibly faked documents at best. Now, let us think about these so called INTERVIEWS (the vetting process) done via DHS / USCIS / State Department or other bureaucracy. How many “Certified Refugee Verification Agents” (CRV) do you think we have currently employed by the various agencies?
Each of these ‘CRV’ agents MUST be ‘Thoroughly Trained’ to;
a) Detect Falsified Documents from all over the entire globe (in 100’s of different languages too)
b) Be trained in Psych Ops to detect when people are lying (Perspiration, Eye contact, body language, etc)
c) Be medically trained to detect outward appearances of various diseases (Malaria, Typhoid, Tuberculosis, etc)
Each interview takes, lets say 2 hours. [Yes, I’m being very lenient here] If one person was to work 10 hours a day, 7 days a week, 365 days a year, it would take 2,000 days to process the entire batch of 10,000. If we have 2 CRV agents = 1,000 days: 3 CRV’s = 667 days: Let us assume we have 30 of these CRV’s, already trained and ready to ‘Hit The Floor Running’, that would take 67 days.
10,000 refugees X 120 Minutes = 1,200,000 minutes of time consumed.
We can process 5 refugees in one day — 120 min X 5 people = 600min
1,200,000 min ÷ 600 min (10 hours) = 2,000 days to process 10,000
2,000 days ÷ 365 days in a year = 5.48 years
Now, Professor Barry, & his pet boys John Kerry & Jeh Johnson, are wanting to bring in 100,000 of these unknown carbon life forms. That is 10 TIMES the original number.
So, IF we have 30 CRVs, it would take 1.8 years to vet 100,000 Refugees.
That’s working 365 days a year. Let us subtract the 104 days for the weekends, and the 10 Federal Holidays, the 10 days of Vacation Time allotted to each employee, and the 6 days of SICK TIME they use on average.
365 – 130 = 235
2,000 days ÷ 235 actual working days in a year = 8.5 years
Now, allow me to expand on this — I want to be VERY REALISTIC here.
I’m going to go back to the original 10,000 refugee number for this next example, & an 8 hour workday instead of the 10 hour I used above.
Using 1 CRV agent:
In an 8 hour day, they use 2 hours for each interview so they can each process 3 Refugees a day. You have to figure in potty breaks, printing forms, getting a cup of coffee, calling for verification on this issue, or that issue, etc. That eats up the other 2 hours of their 8 hour day.
We established above that there is 235 Federal working days in a year.
235 days X 3 Refugees = 705 Refugees processed by 1 CRV agent in a single year.
30 CRV agents X 705 = 21,150 refugees processed each year.
Respectfully submitted by SilenceDogood2010 this Twentieth Day of November in the Year of our Lord, Two Thousand and Fifteen.